Gorisse Bouw Gorisse Bouw

Gorisse Bouw draagt bij aan de toekomst

Oosterhout – Voor het eerst in jaren is er vanuit de jeugd weer meer animo voor bouwopleidingen. Dat is goed nieuws voor de bouwsector waar verjonging van groot belang is. Ook Gorisse Bouw ziet dat verjonging van belang is en draagt daar graag aan bij.

Na jaren van crisis gaat het weer beter in de bouwsector. Er is meer werk, meer omzet en meer nieuwbouw. Ook de bouwopleidingen merken dat. BouwSchool Breda ziet het aantal aanmeldingen verdubbelen en ook het Radius College in Breda ziet de animo voor bouwopleidingen stijgen. Gorisse Bouw vindt dit een stap in de goede richting, want de jeugd heeft nu eenmaal de toekomst.

Verjonging is essentieel voor de bouw. Er is namelijk al jaren sprake van vergrijzing in de sector. Gorisse Bouw vindt verjonging dan ook erg belangrijk. Het bedrijf draagt al jaren kennis en vakmanschap over op jonge vaklieden. Dat is ook de reden waarom Gorisse Bouw erkend leerbedrijf is geworden. In samenwerking met de Bouwschool Breda verzorgt het bedrijf opleidingstrajecten voor leerling-werknemers.

Volgens Erik Colijn, directeur van BouwSchool Breda, moeten bedrijven enthousiast en betrokken zijn om leerlingen op te leiden. Aangezien Gorisse Bouw dat is, is het opleidingsbedrijf een samenwerking gestart met het Oosterhoutse bouwbedrijf. “Gorisse Bouw leidt de leerlingen op tot toekomstige werknemers. Zij geven de leerlingen echt de kans om zich te ontwikkelen. Hun doel is om de leerlingen op te leiden tot zelfstandige vakmensen met het toekomstperspectief van een vaste baan bij het bedrijf”, aldus Colijn. Ook is de directeur te spreken over het feit dat Gorisse Bouw vmbo-leerlingen enthousiast maakt voor de bouw door ze de kans te bieden om te proeven van het vak. “De bouw is een prachtige branche en biedt veel kansen en mogelijkheden”, voegt Colijn toe.

Leerling-werknemer Davey Wantia voelt zich als een vis in het water bij Gorisse Bouw. “Het is een fris bedrijf dat echt aan het groeien is. Ze zoeken jonge werknemers, maar er is ook veel kennis in huis waardoor ik veel kan leren. Daar ben ik het bedrijf dankbaar voor.” Wantia volgt een dag in de week de opleiding tot timmerman bij de Bouwschool Breda en werkt daarnaast vier dagen in de week bij het bouwbedrijf. “Ik hoop uiteindelijk in dienst te mogen komen bij Gorisse Bouw. Ik vind het een leuke werkplek.”