Gorisse Bouw Gorisse Bouw

Gorisse Bouw gaat voor duurzaam

Oosterhout – Als het aan de opdrachtgevers ligt, is Gorisse Bouw de nieuwe trendsetter binnen de bouwsector. De aannemer is het eerste Brabantse bouwbedrijf met een Citroën Berlingo Electric, een honderd procent elektrische auto.

Door de aanschaf van de nieuwe bedrijfsauto, wil de aannemer aantonen milieubewust bezig te zijn. Op de teller staan al zes zuinige bedrijfswagens met een lage CO2-uitstoot, maar door de stijging van het aantal opdrachtgevers en werkzaamheden was er behoefte aan uitbreiding van het wagenpark. Om nog een stap verder te gaan, heeft het bedrijf nu gekozen voor een volledig elektrische bestelbus.

Zonnepanelen

Naast de aanschaf van milieubewuste auto’s, scheidt Gorisse Bouw ook al jaren het bedrijfsafval. Daarnaast is het bedrijf de mogelijkheden aan het onderzoeken om in de toekomst energie op te wekken door middel van zonnepanelen.

Maar niet alleen Gorisse Bouw heeft oog voor het milieu, ook Thuisvester, een van de opdrachtgevers van het bedrijf, ziet een belangrijke beweging. “Het is een goede ontwikkeling dat onze huisaannemer een elektrische auto rijdt. Wij vinden het mooi dat Gorisse Bouw een voortrekkersrol inneemt. Hopelijk wordt het overgenomen door andere bedrijven”, verklaart Pierre Hobbelen, directeur-bestuurder van woningcorporatie Thuisvester.

Voorbeeld voor anderen

Een andere opdrachtgever van het bedrijf, de gemeente Oosterhout, stimuleert elektrisch vervoer. “Dit doen we door het realiseren van een dekkend aandeel van elektrische laadpalen in de gemeente”, vertelt Ron Tuin die verantwoordelijk is voor alles op het gebied van duurzaamheid in de gemeente. “Ook kiest de gemeente zelf bij aanschaf van nieuwe voertuigen voor een duurzame variant. We vinden het dan ook goed om te lezen dat ook het bedrijfsleven in Oosterhout actief is en tot aanschaf van elektrische voertuigen over gaat. Hopelijk is Gorisse Bouw een voorbeeld voor anderen.”

Gorisse Bouw gaat voor duurzaam

Terug naar nieuwsberichten